Om Bestiga Kebnekaise

Jag på toppen av Kebnekaise

Jag på toppen av Kebnekaise

Bestiga Kebnekaise handlar om att göra sak av drömmen och ta sig upp för Sveriges högsta berg, Kebnekaise. Hemsidan är inspirerad av min kärlek till klättring, vandring och camping, som jag upptäckte efter att ha upplevt den utmanande bestigningen av Kebnekaise.

Den spännande resan till bergstoppen fick mig att börja skriva om vandring och hjälpa andra att få perspektiv på vandringsleder, fjällstationer och de svåra stigarna ute i naturen.

Målet med bestigakebnekaise.se är att ge information till besökare eller blivande bergsbestigare om hur man bestiger Kebnekaise samt användbara tips om hur man verkligen kan njuta av vandringslederna baserat på verkliga upplevelser. Hemsidan erbjuder värdefull information för besökare eller klättrare som kan spara tid, energi och till och med pengar när de går till toppen.

Efter att ha klättrat upp för berget, gjorde Kebnekaise ett stort avtryck på vår livsstil, intressen och hobbyer. Vi blev kär i naturen, som blev en stor del av våra liv. Förhoppningsvis kan bestigningen av Kebnekaise också öppna upp ögonen när du kämpar dig upp för toppen, så att du kan uppskatta utmaningarna och uppleva naturen på ett helt nytt sätt.

Vi är även här för att svara på dina vanligaste frågor om berget, stigar etcetera. Varje sida är ämnad för att ge bergsklättrare, vandrare och till och med nybörjare fakta om vad man kan förvänta sig när man bestiger berget Kebnekaise.

Sök runt på hemsidan för att ta reda på mer om Sveriges högsta topp och hur du kan njuta av vandringen, fjällstationen och sällskapet med andra människor.

Bestigakebnekaise.se är den bästa informationskällan från packlistor, utrustning, vandringsleder och mycket mer. Vi vet vad vi pratar om eftersom vi har bestigit det flera gånger och älskat varje minut av det, varje gång!

Pär S.
Grundare av Bestiga Kebnekaise


Teamet

Pär S

Pär S Bestiga Kebnekaise
Är grundare av Bestiga Kebnekaise och brinner för all form av friluftsliv. Pär har bestigit Kebnekaise både via Västra och Östra leden. Han bidrar med research, text och design av hemsidan.

Vera K

Vera Kristen bestiga kebnekaise stor
Vera är en friluftsentusiast som dessutom älskar hundar. Denna kombination har gett henne 100-tals mil på vandringsleder både i Sverige och utomlands. Vera är Content Editor på Bestiga Kebnekaise.