Bästa termosmuggen test
Annonser

Bästa Termosmuggen 2023

I den här artikeln ger vi dig all information om den bästa termosmuggen test och besvarar de vanligaste frågorna kring val av termosmugg.

För den som ständigt är på språng, oavsett om det är i vardagen eller på vandring i naturen, är en bra termosmugg ett måste.

För att göra det enklare att välja mellan de olika termosmuggar som finns på marknaden kommer här en lista på de bästa termosmuggarna! Du hittar även en jämförlsetabell samt vår köpguide.

Bästa termosmuggen

1. Hydroflask Coffee Flex Sip 354ml

hydroflask-coffee-flex-sip-354ml-

Volym: 354 ml
Vikt:
289 g
BPA-fri
Ja
Vad vi gillar:
Att den enkelt kan fästas på ryggsäcken.
Vad vi inte gillar:
Båda händer krävs för öppning och stängning.

Favoriten bland termosmuggar är Hydroflask Coffee Flex Sip 354ml som på ett effektivt sätt håller dryck varm eller kall under många timmar. Anledningen till att den blivit så populär är den smarta och snygga designen med ett handtag som gör den enkel att bära på och fästa på ryggsäcken då man är redo att ge sig i väg. Den har en bred öppning som gör den både enkel att diska och dricka ur. Dessutom kan Hydroflask Coffee Flex Sip 354ml effektivt hålla dryck varm eller kall under flera timmar.

Kolla aktuellt pris


Bästa stora termosmuggen

2. Stanley Classic Trigger-Action Travel 0,47L

stanley-classic-trigger-action-travel-0-47l-

Volym: 470 ml
Vikt:
360 g
BPA-fri
Ja
Vad vi gillar:
Att den passar i bilens kopphållare.
Vad vi inte gillar:
Är lite svår att diska för hand.

Stanley Classic Trigger-Action Travel 0,47L är en perfekt allround termosmugg som funkar lika bra till friluftsälskaren som till vardagspendlaren. Stanley erbjuder dessutom garanti på alla sina produkter och man vet att man får vad man betalat för. Denna termosmugg är både stor och praktisk då den håller värmen riktigt bra och länge. Samtidigt är Stanley Classic Trigger-Action Travel 0,47L välkänd för att hålla tätt, vilket gör att den ligger säkert i ryggsäcken.

Kolla aktuellt pris


Bästa termosmuggen pris

3. Urberg Vacuum Mug

urberg-vacuum-mug-

Volym: 450 ml
Vikt:
340 g
BPA-fri
Ja
Vad vi gillar:
Den smarta öppningen som gör den enkel att dricka ur.
Vad vi inte gillar:
Att den inte tål att diskas i maskin.

En riktigt bra termosmugg som funkar utmärkt för den som vill kunna dricka snabbt och smidigt är Urberg Vacuum Mug. Med ett snabböppnat lock som är tätat med silikon håller termosen tätt medan innehållet är lättåtkomligt. Urberg Vacuum Mug är tillverkad i rostfritt stål och titan och materialet är slitstarkt och håller temperaturen på vätskan.

Kolla aktuellt pris


Bästa termosmuggen vikt

4. Primus Vacuum Commuter 0.3L

primus-vacuum-commuter-0-3l

Volym: 300 ml
Vikt:
235 g
BPA-fri
Ja
Vad vi gillar:
Snabböppning med ett enda klick.
Vad vi inte gillar:
Tyngre upptill än nertill vilket gör den instabil.

Primus Vacuum Communter 0.3L funkar riktigt bra för vardagsbestyren, och denna termosmugg har fler fördelar än så. Det är lätt och praktisk att öppna, och precis så stor att den passar i mugghållare. Primus Vaccuum Communter 0.3L funkar både i naturen och i stan, och dess snygga och avskalade design är ett stort plus.

Kolla aktuellt pris


Bästa termosmuggen för vin

5. Hydroflask Wine Tumbler 295 ml

hydroflask-wine-tumbler-295-ml

Volym: 295 ml
Vikt:
175 g
BPA-fri
Ja
Vad vi gillar:
Helt fri från BPA och ftalater.
Vad vi inte gillar:
Ganska liten storlek, vilket ibland är opraktiskt.

För den som vill ta med sig kylt rosévin till sommarkvällens picknick är Hydroflask Wine Tumbler 295 ml det perfekta valet. Denna lilla mugg är utvecklad specifikt för att hålla vin i perfekt temperatur och packas i sin lilla storlek perfekt ned i korgen. Dessutom är muggen tillverkad i 18/8 rostfritt stål som inte överför någon metallsmak från muggen till vinet. Självklart går Hydroflask Wine Tumbler även att använda till andra drycker än vin.

Kolla aktuellt pris


6. Klean Kanteen Insulated TKWide 355ml

klean-kanteen-insulated-tkwide-355ml

Volym: 355 ml
Vikt:
350 g
BPA-fri
Ja
Vad vi gillar:
Den slittåliga pulverlackeringen.
Vad vi inte gillar:
Lite opraktisk att diska.

En populär termosmugg, både då det gäller dess snygga design och dess förmåga att hålla drycken varm, är Klean Kanteen Insulated TKWide 355ml. Muggen är tillverkad i rostfritt 18/8 stål, och locket som är i BPA-fri plast går bra att köra i diskmaskinen. Klean Kanteen Insulated TKWide kan användas som kaffekopp, vattenflaska och isolerande mugg och dess flexibla topp gör att man enkelt kan byta ut locket mot ett annat.

Kolla aktuellt pris


Jämförelsetabell termosmuggen

TermosmuggenVolymViktBPA-fri
Hydroflask Coffee Flex Sip 354ml354 ml289 gJa
Stanley Classic Trigger-Action Travel 0,47L470 ml360 gJa
Urberg Vacuum Mug450 ml340 gJa
Primus Vacuum Commuter 0.3L300 ml235 gJa
Hydroflask Wine Tumbler 295 ml295 ml175 gJa
Klean Kanteen Insulated TKWide 355ml355 ml350 gJa

Köpguide termosmuggen

Kapacitet

Ett av de viktigaste karaktärsdragen hos en termosmugg är dess kapacitet. Denna avgör hur mycket vätska som faktiskt får plats inne i muggen och för många är det självklart att välja en större storlek för att få med sig så mycket som möjligt. De större storlekarna kommer dock med nackdelen att de oftast är tyngre och mer otympliga. I vissa sammanhang, exempelvis då man pendlar till jobbet, är det i stället betydligt mer praktiskt med en lite mindre mugg. Termosmuggar med mindre kapacitet är dessutom ofta lättare att hålla i och dricka ur. Gällande kapacitet får man helt enkelt göra en avvägning gällande ens användning kommer att se ut.

Isolerande lager

Även om en termosmuggs främsta uppgift är att behålla temperaturen på vätskan som finns däri så kan denna kvalitet variera kraftigt mellan olika produkter. Det absolut bästa är att välja en termosmugg som är tillverkad med dubbla väggar och vakuumisolering däremellan. Dessa brukar vara absolut bäst på att hålla temperaturen. Sedan är också användning viktig i detta fall. Om man endast vill använda sin termosmugg till kortare resor mellan hemmet och arbetet är kanske inte det isolerande lagret lika viktigt som om man ska ut och vandra i naturen. För att avgöra om en termosmugg har bra isolering är det bästa tipset att läsa recensioner från tidigare kunder.

Slitstyrka

En slittålig mugg är självklart av största vikt eftersom man vill kunna nyttja den under lång tid framöver. Det viktigaste här är materialet. De bästa termosmuggarna är tillverkade i rostfritt stål, gärna 18/8 som passar extra bra till mat och dryck. Denna typ av stål avger ingen smak eller doft till det som finns inne i termosen. Stål är dessutom slitstarkt och klarar av stötar och smällar. Dessa slitstarka termosmuggar får att tappa i backen utan att de tar skada. Ibland är termosmuggen tillverkad i flera material. Exempelvis är det vanligt att själva termoskroppen är tillverkad i stål, men locket i plast eller trä. Om man väljer en termosmugg som har ett lock i plast bör man se till att plasten är BPA-fri och dessutom robust och slitstark.

Typ av lock

Termosmuggar kommer med en hel del olika typer av lock. Designen är ofta anpassad till funktionen. Vissa termosmuggar har klicklock som enkelt kan öppnas och detta gör dem mycket praktiska att dricka ur när man är på språng. Liknande är även locken som går att dra fram och tillbaka för att täcka dryckeshålet. Nackdelen med denna typ av lock är att de löper större risk att läcka ut vätska. Andra lock kan vara exempelvis skruvkork. Dessa är mer säkra för att hålla innehållet på plats, men kan upplevas som mer opraktiska eftersom man behöver använda båda händerna för att öppna.

Frågor & Svar

Håller termosmuggen drycken varm?

En termosmuggs främsta uppgift är att säkerställa att vätskan håller sin temperatur så länge som möjligt. Därför kan man känna sig säker på, om man väljer en högkvalitativ termosmugg, att drycken kommer hålla sig varm under en tid. Dock är många termosmuggar anpassade för att vara enkla att dricka ur, och detta gör ibland att de är lite sämre på att hålla värme än exempelvis en vanlig termos. Många väljer ändå att investera i termosmuggar på grund av den praktiska och smarta designen. Termosmuggar är inte bara anpassade för att hålla dryck varm. Vill man ta med sig en kall dryck under en varm sommardag kan man även använda sig termosmugg till detta.

Kan man hälla kokande vatten i en termosmugg?

Termosmuggar tillverkade i rostfritt stål kan stå emot riktigt höga temperaturer. Därför går det utmärkt att hälla kokande vatten i dessa, och i vissa fall är det extra smart eftersom den varma temperaturen då håller i sig ännu längre. Man bör dock vara medveten om materialet på sin termosmugg då vissa har en insida av glas eller keramik. Denna typ av termosar bör man värma upp innan man häller på kokande vatten för att undvika att sprickor bildas.

Vilka är fördelarna med en termosmugg?

Det finns en mängd olika fördelar med att köpa en termosmugg. Utöver det faktum att muggen kan hålla dryck varm eller kall så är det också ett miljövänligt alternativ till engångsmuggar. Många väljer faktiskt att ta med sig sin termosmugg till favoritcafét för att få sitt morgonkaffe serverad direkt i muggen. På så vis bidrar man till mindre svinn och värnar om sin omvärld. Termosmuggar är dessutom mångsidiga och kan användas på många olika sätt. Ofta är de designade för att vara lätta och smidiga att bära med sig vilket gör dem mycket praktiska i vardagen.

Slutord

För de allra flesta som har en aktiv vardag är en termosmugg ovärderlig. När man är sen till jobbet kan man snabbt hälla i sitt kaffe eller te innan man ger sig av. Dessutom kan termosmuggar också användas för utflykter, picknickar och vandringar. Det viktigaste innan man väljer sin termosmugg är att man har en idé om hur man planerar att använda den. Om man exempelvis redan har en bra termos för vandring och endast är ute efter en vardagstermos att använda i stan kanske en termos som är lätt att dricka ur, liten och som väger lite är ett bättre val än en mer robust termosmugg.

Pär S
Vera är en friluftsentusiast som dessutom älskar hundar. Denna kombination har gett henne 100-tals mil på vandringsleder både i Sverige och utomlands. Vera är Content Editor på Bestiga Kebnekaise.

Gratis packlista

Missa inget på resan

Packlista Fjällvandring Kebnekaise

Upp till 60 % Rabatt

Fynda nu

beyond nordic

10% Rabatt på ett helt köp

Använd koden: bestigakebnekaise