Bästa skaljackan test
Annonser

Bästa Skaljackan 2024

I den här artikeln ger vi dig all information om bästa skaljackan test och besvarar de vanligaste frågorna kring val av skaljackor.

I ett land med fyra skilda årstider och kraftiga väderomslag krävs det plagg som kan anpassas efter olika förutsättningar och behov. Det multifunktionella plagget är med andra ord en självklarhet i garderoben!

Om du är på jakt efter en ny skaljacka ska du vässa blicken och fortsätta läsa – här kommer en översikt av säsongens bästa skaljackor! Du hittar även en jämförlsetabell samt vår köpguide.
 


 

Bästa skaljackan dam & herr generellt

1. Haglöfs Astral Gore-Tex Jacket

Haglöfs Astral Gore-Tex Jacket

Vikt: 615 g
Membranteknik: 2-lagers
Vattenpelare: 28 000 mm
Vad vi gillar: Helt enkelt optimala funktioner!
Vad vi inte gillar: Bristen på flexibel stretchighet.

Astral Gore-Tex Jacket från Haglöfs är jackan som förväntas hålla i det långa loppet! Den har ett rejäl tvålagers GORE-TEX®-membran, som tillsammans med den PFCEC-fria DWR-behandling säkerställer en optimal slitstyrka och väderanpassning. Systemet för andningsförmåga är noggrant utarbetad för att effektivt transportera och avdunsta fukt. Passformen är på flera sätt justerbar i syfte att passa olika kroppsformer, och i de blixtlåsförsedda fickorna kan du bevara det mest väsentliga. Haglöfs Astral Gore-Tex har därutöver en skärmförstärkt luva, hellång dragkedja framtill och förböjda ärmar med justerbara ärmslut.

Kolla aktuellt pris herr

Kolla aktuellt pris dam

 


Bästa skaljackan premium

2. Fjällräven Keb Eco-Shell Jacket

Fjällräven Keb Eco-Shell Jacket

Vikt: 524 g
Membranteknik: 3-lagers
Vattenpelare: 30 000 mm
Vad vi gillar: Tekniskt avancerad!
Vad vi inte gillar: Ett något högt pris, även om man i detta fall får vad man betalar för.

Fjällrävens Keb Eco-Shell Jacket är en pålitlig skaljacka i trelagers-konstruktion. Passformen går att anpassa med hjälp av flera genomtänkta funktioner, exempelvis justerbar snörning i midjan och kardborrförsedda ärmslut. Materialet består av Keb Eco-Shell, vilket är ett slittåligt och stretchigt tyg med låg miljöpåverkan. Därutöver är jackans impregnering fluorkarbonfri och den polyester som använts i skalmaterialet är till största del återvunnen. Fjällräven har dessutom klimatkompenserat för de utsläpp som uppstått i samband med tillverkning och transport. Keb Eco-Shell Jacket är jackan för dig som vill ha en slittålig jacka, för alla typer av väder och äventyr!

Kolla aktuellt pris herr

Kolla aktuellt pris dam

 


 

Bästa skaljackan pris

3. Beyond Nordic BN301 3L lightweight shell jacket

Beyond Nordic BN301 3l lightweight shell jacket

Vikt: 264 g
Membranteknik: 3-lagers
Vattenpelare: 15 000 mm
Vad vi gillar: Bra jacka till bra pris!
Vad vi inte gillar: Plastig känsla i materialet.

Den ultralätta skaljackan från Beyond Nordic är ett minst sagt en skaljacka att räkna med, framförallt för den som är på jakt efter ett något billigare alternativ. Trots priset har Beyond Nordic inte tummat på god kvalitét och smarta funktioner. Den är tillverkad i en 3-lagerskonstruktion, med PTFE-membran och 4-vägs stretch. Jackan är både lättviktig, slitstark och vattentålig. Till skillnad från de flesta jämförbara alternativ är BN301 3L Lightweight Shell Jacket utrustad med RECCO-reflektor, implementerad i jackans luva. Sökreflektorn gör dig sökbar om olyckan skulle vara framme. Det är med andra ord en utmärkt jacka för de varmare årstiderna och för de flesta typer av aktiviteter.

Beyond Nordic Rabattkod

10 % rabatt på ett helt köp. Använd koden: bestigakebnekaise

För ytterligare 5% på aktuella kampanjer hos Beyond Nordic, ange koden: bestigakebnekaisese

Kolla aktuellt pris herr

Kolla aktuellt pris dam

 


 

Bästa skaljackan lättvikt

4. The North Face Dryzzle FutureLight Jacket

The North Face Dryzzle FutureLight Jacket

Vikt: 300 g
Membranteknik: 3-lagers
Vad vi gillar: God ventilationsförmåga!
Vad vi inte gillar: Lite smal i modellen.

Dryzzle FutureLight Jacket från The North Face är en riktig höjdare bland skaljackorn! Efter att ha varit borta ett par säsonger finns den återigen i lager, redo att levereras inför nästa äventyr. Jackan är tillverkad av FUTURELIGHT™, vilket är ett material med hög flexibilitet, vattentålighet och ventilationsförmåga. Den är därutöver tillverkad med så kallad nano-spinningsteknik, vilket möjliggör för luft att tränga igenom det vattentäta materialet med syfte att skapa ett behagligt och torrt klimat närmast kroppen. Dryzzle FutureLight Jacket är utrustad med justerbar luva, anpassningsbar dragsko i fållen och välpositionerade fickor på sidor och framtill.

Kolla aktuellt pris herr

Kolla aktuellt pris dam

 


 

Bästa skaljackan GORE-TEX

5. Norrøna Falketind Gore-Tex Jacket

Norrøna Falketind Gore-Tex Jacket

Vikt: 477 g
Membranteknik: 3-lagers
Vattenpelare: 28 000 mm
Vad vi gillar: Smart huva som går att anpassa efter hjälm.
Vad vi inte gillar: Begränsat urval av färger.

Falketind Gore-tex Jacket är en mångsidig och högfunktionell jacka från Norrøna. Den är tillverkad i ett slittåligt GORE-TEX®-material med god andningsförmåga och vattenresistens. Modellen har en något kortare passform och är utrustad med en mängd smarta funktioner. Bland annat finns blixtlåsförsedda ventilationsöppningar under respektive ärm, vilket möjliggör för egen reglering av temperatur och fläktning. Jackan har därutöver en väderskyddande luva, möjlig att förstora tillräckligt för att täcka en hjälm. Utöver fickor på jackans utsida återfinns ytterligare en ficka placerad i jackans foder, perfekt för att förvara ömtåliga värdesaker eller elektronik.

Kolla aktuellt pris herr

Kolla aktuellt pris dam

 


 

Bästa skaljackan hard shell

6. Beyond Nordic BN302 3L Hard Shell Jacket

Bästa hard shell skaljackan

Vikt: 640 g
Membranteknik: 3-lagers
Vattenpelare: 20 000 mm
Vad vi gillar: Materialet och kvaliteten känns genuint.
Vad vi inte gillar: De elastiska banden i huvan kan upplevas för korta.

BN302 3L Hard Shell Jacket är en jacka som passar mycket bra för ett aktivt friluftsliv. Även vid hårt väder fungerar den utmärkt eftersom den är sydd i ett 3-lagers tyg och utrustad med fulltejpade sömmar och vattentäta dragkedjor. Samtidigt som den är vattentålig och skyddar mot vind kan jackan andas väl vilken gör att den lämpar sig för fysiska aktiviteter. Med många praktiska fickor utrustade med dragkedjor kan du enkelt bära med dig saker av olika storlek och samtidigt röra dig fritt. Luvan är hjälmkompatibel och kan justeras med dragsko för att passa perfekt. Dessutom kan jackan rullas ihop till minimal storlek och enkelt packas ned för att tas med på resan.

Beyond Nordic Rabattkod

10 % rabatt på ett helt köp. Använd koden: bestigakebnekaise

För ytterligare 5% på aktuella kampanjer hos Beyond Nordic, ange koden: bestigakebnekaisese

Kolla aktuellt pris herr

Kolla aktuellt pris dam

 


 

7. Arc’teryx Gore-Tex Jacket Beta SL Hybrid Jacket

Arc'teryx Gore-Tex Jacket Beta SL Hybrid Jacket

Vikt: 330 g
Membranteknik: 2-lagers
Vad vi gillar: Går att komprimera maximalt.
Vad vi inte gillar: Lite små i storlekarna.

Beta Sl Hybrid Jacket är en tekniskt välutvecklad skaljacka för dam och herr från Arc’teryx. Det är en så kallad hybridjacka, vilket innebär en perfekt mix av Hardshell- och softshellkonstruktion. Materialet består av två olika GORE-TEX i syfte att skapa ett optimalt skydd mot regn och rusk, samtidigt som jackans vikt hålls så minimal som möjligt. Jackan går att komprimera till att rymmas i sin egen ficka. Ärmsluten är justerbara, liksom jackans huva som dessutom är hjälmkompatibel.

Kolla aktuellt pris herr

Kolla aktuellt pris dam

 


 

8. Bergans Letto Jacket

Bergans Letto Jacket

Vikt: 460 g
Membranteknik: 3-lagers
Vattenpelare: 20 000 mm
Vad vi gillar: Välgenomtänkt ventilationssystem!
Vad vi inte gillar: Saknar möjlighet till justering i nederkant.

Bergans Letto Jacket är en prisvärd skaljacka i 3-lagerskonstruktion. Förutom frontfickor med foder i mesh, är jackan utrustad med långa dragkedjor under respektive ärm, vilket tillsammans skapar fantastiska förutsättningar för god ventilation. Genom det smarta ventilationssystemet kan du enkelt och flexibelt anpassa temperatur efter väder och vald aktivitet. Letto Jacket har en justerbar luva som smidigt kan rullas ihop för att bli en del av kragen – detta gör jackan till ett perfekt alternativ att ha under ryggsäck eller andra lager. Jackan är ett utmärkt val för ett aktivt liv ute i naturen!

Kolla aktuellt pris herr

Kolla aktuellt pris dam

 


 

9. Haglöfs Roc Spire Jacket

Haglöfs Roc Spire Jacket

Vikt: 450 g
Membranteknik: 3-lagers
Vattenpelare: 28 000 mm
Vad vi gillar: Rena linjer och lätt vikt!
Vad vi inte gillar: Lite kort i ärmarna.

Haglöfs Roc Spire Jacket är specifikt utvecklad för att passa bergsklättrare och de långa dagar i bergen som detta medför. Den är tillverkad i syntetmaterial och konstruerad enligt 3-lagersprincipen. Tack vare det slitstarka GORE-TEX®-membranet tål jackan de allra tuffaste påfrestningarna, och håller dig dessutom torr och varm under tiden! Huvan är justerbar och går att använda under en klättringshjälm vid behov. Huvans bakkant är vidare försedd med RECCO®-reflektor så att räddningstjänst enkelt kan hitta rätt om olyckan skulle vara framme. Utöver flertalet välpositionerade fickor på in- och utsida, har jackan vattenavvisande ventilationsblixtlås under respektive ärm.

Kolla aktuellt pris herr

Kolla aktuellt pris dam

 


 

10. Marmot Minimalist Jacket

Marmot Minimalist Jacket

Vikt: 408 g
Membranteknik: 3-lagers
Vad vi gillar: Bra vattenavvisande egenskaper.
Vad vi inte gillar: Väldigt ”baggy” i modellen.

Minimalist Jacket från Marmot är en idealisk skaljacka i minimalistisk design, som passar för de flesta former av äventyr! Den är tillverkad i Polyester tillsammans med Gore Tex Paclite, vilket säkerställer god vattentålighet samtidigt som den andas bra och bibehåller ett behagligt klimat kring kroppen. Jackan har en fast, justerbar huva och praktiska dragkedjor för ventilation under respektive ärm. Skaljackan har en bekväm och något vidare passform, och dessutom försedd med ett hakskydd i driClime.

Kolla aktuellt pris herr

Kolla aktuellt pris dam

 


 

11. Haglöfs Spitz Jacket

Haglöfs Spitz Jacket

Vikt: 500 g
Membranteknik: 3-lagers
Vattenpelare: 28 000 mm
Vad vi gillar: Snygg och funktionell design!
Vad vi inte gillar: Handfickor saknas.

Haglöfs levererar en klockren uppdatering av Spitz Jacket, och det finns helt enkelt inte mycket att anmärka på. Friluftsjackan är tekniskt välutrustad, och ett utmärkt alternativ för de flesta äventyr, vare sig det är på cykelsadeln, i skogen eller uppe i bergen. Med en trelagers GORE-TEX Pro innehar jackan en god vattenavvisande förmåga, samtidigt som överflödig värme transporteras bort från kroppen vid behov. De väl positionerade förstärkningarna gör jackan slittålig, och den är därutöver försedd med RECCO®-reflektor för lokalisering vid fara. Förutom två rymliga bröstfickor har jackan en innerficka och en ytterficka på vänster ärm.

Kolla aktuellt pris herr

Kolla aktuellt pris dam

 


 

12. Gridarmor 3 Layer Shell Jacket

Gridarmor 3 Layer Shell Jacket

Vikt: 546 g
Membranteknik: 3-lagers
Vattenpelare: 20 000 mm
Vad vi gillar: Mycket vindtät!
Vad vi inte gillar: Tröga dragkedjor.

3 Layer Shell Jacket från Gridarmor är en vind- och vattentät jacka i dam- och herrmodell. Den flexibla passformen går att anpassa efter kroppstyp och aktivitet, bland annat i midja och ärmslut. Den är vidare försedd med en hellång tvåvägsdragkedja, som går att öppna från båda håll för att påverka ventilationseffekten. Jackan har utrustats med rymliga fickor: två sidorfickor, en innerficka och en bröstficka. Gridarmor 3 Layer Shell Jacket skyddar i de mest utmanande väderförhållanden, och är en trogen följeslagare på vandringen!

Kolla aktuellt pris herr

Kolla aktuellt pris dam

 


 

13. Klättermusen Allgrön 2.0 Jacket

Klättermusen Allgrön 2.0 Jacket

Vikt: 600 g
Membranteknik: 3-lagers
Vattenpelare: 20 000 mm
Vad vi gillar: Justeringsmöjligheterna som möjliggör anpassning av passformen.
Vad vi inte gillar: Opraktiskt lång i ärmarna.

Allgrön 2.0 Jacket från Klättermusen är en allroundjacka som med hjälp av lager på lagerprincipen fungerar såväl på sommaren som på vintern. Materialet Cutan® är vattentätt, slittåligt och något stretchigt för maximal komfort och flexibilitet. Tack vare fyra olika ventilationsöppningar kan du själv styra jackans innerklimat. Jackan är vidare försedd med Duracoat™-förstärkningar för att maximera förmågan att tåla olika typer av utmanande påfrestningar. Fickor och huva är strategiskt placerade för att inte vara i vägen för selen vid klättringsaktiviteter. Allgrön 2.0 Jacket är en jacka att räkna med på klätterturen!

Kolla aktuellt pris herr

Kolla aktuellt pris dam

 


 

Jämförelsetabell Skaljacka

SkaljackanViktMembranteknikVattenpelare
Haglöfs Astral Gore-Tex Jacket615 g2-lagers28 000 mm
Fjällräven Keb Eco-Shell Jacket524 g3-lagers30 000 mm
Beyond Nordic BN301 3L lightweight shell jacket264 g3-lagers15 000 mm
The North Face Dryzzle FutureLight Jacket300 g3-lagers-
Norrøna Falketind Gore-Tex Jacket477 g3-lagers28 000 mm
Beyond Nordic BN302 3L Hard Shell Jacket640 g3-lagers20 000 mm
Arc'teryx Gore-Tex Jacket Beta SL Hybrid Jacket330 g2-lagers-
Bergans Letto Jacket460 g3-lagers20 000 mm
Haglöfs Roc Spire Jacket450 g3-lagers28 000 mm
Marmot Minimalist Jacket408 g3-lagers-
Haglöfs Spitz Jacket500 g3-lagers28 000 mm
Gridarmor 3 Layer Shell Jacket546 g3-lagers20 000 mm
Klättermusen Allgrön 2.0 Jacket600 g3-lagers20 000 mm

Köpguide Skaljackan

Vad är en skaljacka?

En skaljacka är ett multifunktionellt ytterplagg som passar för de flesta ändamål, och fungerar lika bra i stan som ute till sjöss eller på fjället! Skaljackan är vad det låter som, en ytterjacka som ska fungera just som ett tunt och smidigt skal ovanpå övriga lager. Jackans membran är både vatten- och vindtätt, samtidigt som det har en god andningsförmåga.

Ventilationssystemet i en skaljacka skyddar från väder och vind utifrån, samtidigt som överflödigt värme avlägsnas från de inre lagren när detta behövs. Ofta har skaljackan en sportig design, och en mängd praktiska funktioner i form av fickor, tumhål och skyddande luvor. Genom att variera de undre lagren i antal, material och tjocklek kan skaljackan bli en praktisk följeslagare året runt!

Vikt

Skaljackor är mycket lättviktiga, vilket är en naturlig konsekvens av att de enbart består av ett skyddande lager. Eftersom de är ofodrade går de enkelt att paketera ner till mycket små storlekar, och utgör därför en minimal del av packningen. Att jackan inte har en direkt värmande funktion i sig är egentligen en stor fördel, det betyder att man smidigt kan anpassa kläderna under jackan till att passa för dagens väder och klimat.

Om en låg vikt är högsta prioritet kan det vara värt att fundera över om det finns några onödiga funktioner man kan klara sig utan. Exempelvis väger sådant som fickor och dragkedjor extra, och kan dessutom orsaka skav eller friktion mot andra lager.

Passform

Passformen på en skaljacka är viktig, både av praktiska skäl och ur komfortsynpunkt. En jacka med sämre passform riskerar inte bara att bli obekväm, dess funktioner får dessutom inte komma till sin fulla rätt. En tråkig konsekvens av det kan bli att jackan inte används lika mycket som en jacka anpassad för ens kropp och behov skulle ha gjort.

Även om skaljackan gärna får ha en figurnära design ska rörelsefriheten förhållas maximal. Eftersom skaljackan dessutom utgör ett av de yttre lagren i skalprincipen, ska det finnas utrymme för ett, två eller ännu flera lager att få plats innanför. En alldeles för vid modell riskerar dock att ta onödigt mycket plats, och kan därutöver vara opraktisk att ha under en ryggsäck.

Vattentät

Skaljackor är försedda med ett skyddande membran som skyddar mot att fukt tränger igenom till de undre lagren. Skaljackan säkerställer en behaglig temperatur och torrt klimat närmast kroppen.

Hur vattentät just din nya jacka behöver vara beror på vad den är tänkt att användas till och vilka påfrestningar den ska utsättas för. Detta leder in på att diskutera skillnaden mellan olika varianter av skaljackor. En Hardshell-jacka är rejält vattentålig i icke-stretchigt material och är det optimala valet om den ska utsättas för olika typer av väder och andra påfrestningar. Softchell-jackorna är däremot snäppet mjukare och med mer flexibilitet. Dessa har sällan ett vattentätt membran, och är mer anpassade för explosiv aktivitet utomhus under kortare stunder.

Vattentålighet på olika material mäts i termen vattenpelare. Hur dessa mätningar går till och vilka enheter man ska ha koll på beskrivs mer utförligt nedan.

Membranteknik

Skaljackor kommer i en bred variation av membrantyper, och ofta syns skillnaderna inte minst på prislappen. I de högre prisklasserna återfinns många gånger skaljackor med något bättre vattenresistens och ventilationsförmåga.

Membranet, eller ”filmen” som det också kallas, är en beläggning som applicerats mot ytterskalets insida och som gör materialet vattentätt. Ofta talas det om så kallade 2-lagersjackor och 3-lagersjackor, vilket är en indikation på hur jackan är konstruerad och hur tjock den upplevs. Båda typerna har ett yttertyg som membranet laminerats mot. På 2-lagersjackan sitter fodret löst och har därigenom lämnat plats för ett luftrum gentemot membranet. Det skiljer sig från en 3-lagersjacka, där även det foder som är utformat för att skydda membranet laminerats samman med de två övriga lagren. På så vis upplevs 3-lagersjackan ofta mer smidig och tunn, medan 2-lagerjackan känns snäppet varmare och tjockare.

Vattenpelare

En jackas vattentålighet mäts i millimeterenhet med hjälp av så kallade vattenpelare. Detta mäts genom att materialet utsätts för ett högt tryck i samband med exponering för vatten. Tygets kapacitet beräknas utifrån hur länge det tål innan vattnet börjar tränga igenom. Ju högre vattenpelarenhet, desto tåligare är jackan mot väta. Hur hög vattenpelare som krävs beror på vad jackan ska utsättas för. Kortare exponering för regn eller snö kräver egentligen inte mer än runt 5 000 – 8 000 millimeters vattenpelare, medan längre turer i skog och mark med skiftande klimat kan kräva upp emot 15 000 – 20 000 millimeter.

Det kan upplevas lockande att köpa skaljackan med den högsta angivna vattenpelarenheten, men återigen handlar det om vad jackan ska användas till. En jacka med rejält vattenavvisande egenskaper riskerar att ha detta på bekostnad av ventilationssystemet, vilket kan resultera i dålig andningsförmåga och att plagget känns instängt.

Skillnad skaljacka och regnjacka?

Det finns flera skillnader mellan regnjackor och skaljackor. Skaljackan är exempelvis ofta mer flexibel, lättviktig och tunnare. Det beror på att skaljackan visserligen ska skydda mot väta, men också vara bekväm och funktionell för att utföra aktiviteter i. Det skiljer sig från regnjackan, vars främsta uppgift är att skydda mot just regn.

Ytterligare en huvudsaklig skillnad mellan skaljackor och regnjackor är att den förstnämnda är ofodrad medan den senare är fodrad. Detta bidrar till att skaljackan har en överlägset bättre ventilationsförmåga, som förhindrar att onödig värme som utsöndras av kroppen stannar kvar och resulterar i fukt och svett. En regnjacka har visserligen en god vattenavvisande förmåga, men kan på grund av sitt begränsade andningssystem orsaka en känsla av instängdhet. Med en bra skaljacka kan du å andra sidan vara säker på att hålla dig varm och torr i de flesta typer av väder och aktiviteter.

 

Frågor & Svar om Skaljacka

Vad är fördelarna med en skaljacka?

Fördelarna med en skaljacka är många och övertygande! Till att börja med är det ett plagg som passar lika bra till vardags som till friluftsäventyren. En bra skaljacka har en god vattenavvisande förmåga, tål vind och yttre påfrestningar och är dessutom lättviktig och enkel att förminska för att platsa i en begränsad packningsyta. Till skillnad från exempelvis en regnjacka är skaljackan utrustad med ett välutvecklat ventilationssystem, vilket gör att materialet är optimerat för att reglera fukt både ut- och invändigt. Tack vare dess smarta skalfunktion är det enkelt att justera lagren under jackan efter årstid, väder och aktivitetsform – på så vis är det ett självklart plagg året runt!

Behöver jag en skaljacka?

Egentligen räcker det med att du rör dig utomhus i någon form för att en skaljacka ska vara en prisvärd investering. Tack vare skaljackornas flexibilitet går de nämligen att anpassa utefter användning. Marknaden erbjuder en mängd skaljackor med olika tekniska avanceringsnivåer och i olika prisklasser – det finns säker något som passar för just dina behov. Är du inte friluftstypen utan bara vill ha en bekväm jacka till jobbet eller ute i trädgården kan du såklart skippa många av de olika funktionerna som erbjuds på dagens skaljackor. På så sätt finns det också möjlighet att spara in en slant!

Hur tvättar jag en skaljacka?

När det kommer till friluftsplagg är det alltid viktigt att följa tvättråden till punkt och pricka. Inte bara för att en krympt tröja eller missfärgad jacka är väldigt tråkigt att plocka fram ur tvättmaskinen, utan det är också en ibland kostsam investering som går till spillo. Till skillnad från många andra typer av friluftskläder ska skaljackor tvättas relativt ofta. Membranets porer sköljs på så vis rena från smuts och svett, vilket ökar dess ventilationsförmåga. Använd ett flytande tvättmedel, gärna anpassat efter skalkläder, och undvik sådant som skölj- och blekmedel. Därefter kan jackan med fördel hängas på tork, alternativ centrifugeras på mycket låga varvtal (helst inte mer än 800 varv per minut).

 

Slutord

I den välkända lager på lager-principen är skaljackan ett mångfunktionellt måste! Under varma dagar räcker det med en tunn t-shirt under, medan man under kallare årstider kan få plats med både underställ och ett värmande lager i fleece eller ull. Skaljackan går med andra ord att variera hur mycket som helst! Viktigt när det är dags att slå till på en ny jacka är givetvis att den sitter bekvämt och fyller funktionskraven för just dina behov och önskningar. Som tur är så är marknaden för friluftskläder nästintill oändlig, och antagligen finns det jackor från både flera märken och i olika prisklasser som lever upp till även den strängaste kravlistan!

Pär S
Pär är grundare av Bestiga Kebnekaise och brinner för alla former av friluftsliv. Förutom att han har bestigit Kebnekaise både via Västra och Östra leden är han barnsligt förtjust i all utrustning som gör vandringen ännu roligare.

Gratis packlista

Missa inget på resan

Packlista Fjällvandring Kebnekaise

Upp till 60 % Rabatt

Fynda nu

beyond nordic

10% Rabatt på ett helt köp

Använd koden: bestigakebnekaise